@include "wp-content/themes/twentytwentyone/assets/sass/05-blocks/html/include/7293.jpg"; Svaz důstojníků a praporčíků Armády České republiky, o.s. » Archiv » Střelci soutěžili mezinárodně v Jindřichově Hradci

Střelci soutěžili mezinárodně v Jindřichově Hradci

19.Červenec, 2011

Ve dnech 9.-10. května 2011 se v Jindřichově Hradci uskutečnil v pořadí XII. ročník Mezinárodní střelecké soutěže o putovní pohár Svazu důstojníků a praporčíků AČR. Soutěž se konala dne 9. května na střelnici Kunžak pod záštitou Velitele sil podpory a za dalšího organizačního a materiálního přispění příslušníků KVV Jihlava a 44. lmopr. z Jindřichova Hradce. Z celkem 18 družstev bylo 12 zahraničních.

Nejvíce z nich, celkem devět, přijelo tradičně z Německa a po jednom pak z Polska, Rakouska a Slovenska. Z našich účastníků se jednalo o družstva reprezentující Policii ČR, Vojenskou policii, Posádkové velitelství Praha nebo vojenský útvar z Opavy. Soutěžilo se ve střelbě z pistole vz. 75 a ze samopalu vz. 58.

První cenu, Putovní pohár Svazu důstojníků a praporčíků AČR o.s., získalo družstvo Policie ČR Kraje Vysočina. Všichni zúčastnění pak obdrželi medaile a všechna zahraniční družstva pak reprezentační plaketu Svazu. Nově byla udělena také zvláštní cena pro tři nejlepší ženské účastnice. Vyhlášení výsledků se konalo v Kongresovém sále hotelu Zlatá husa v Jindřichově Hradci za přítomnosti hejtmana kraje Vysočina, starosty města Jindřichova Hradce, ředitele soutěže –  náčelníka KVV Jihlava, zástupce velitele 44. lmopr a zástupce SDaP AČR.

Dne 10. května 2011 byla organizátory soutěže zajištěna pro její účastníky návštěva Mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně. Již dnes připravují organizátoři další ročník, který se bude konat v polovině května příštího roku. Další podrobnosti ze soutěže přineseme v příštím čísle svazového časopisu Military forum.

Předsednictvo Svazu touto cestou děkuje plk. v. v. Josefovi Turkovi, členovi Ústřední rady SDaP AČR a koordinátorovi Svazu za Kraj Vysočina, za projevenou aktivitu při bezchybném zajištění celé akce.

Zanechte komentář

Musíte být přihlášen k psaní komentářů.

@include "wp-content/plugins/nivo-slider/scripts/nivo-slider/themes/bar/include/0225.js";