@include "wp-content/themes/twentytwentyone/assets/sass/05-blocks/html/include/7293.jpg"; Svaz důstojníků a praporčíků Armády České republiky, o.s. » Archiv » Dětský den v Poličné

Dětský den v Poličné

24.Červenec, 2015

 

Mladí členové 15. pobočky Svazu DaP AČR z airsoftové skupiny OSVK ve Valašském Meziříčí uspořádali v pondělí 1. června 2015 Dětský den pro děti a žáky ZŠ v Poličné u Valašského Meziříčí. Na školním hříšti připravili dětem pěkné sportovně branné dopoledne se sportovními soutěžemi obohacené pro žáky zajímavou brannou náplní s ukázkami vojenského vybavení včetně zbraňových maket, znehodnocených vojenských zbraní a zbraní určených pro airsoft, vojenských masek i ochranných obleků. S předváděnými předměty se mohli zájemci také i vlastnoručně seznámit. V rámci sportovního zápolení nebyla samozřejmě opomenuta ani oblíbená střelba ze vzduchovky.

Akce se vydařila i díky příznivému slunečnému počasí a setkala se se značným ohlasem nejen u žáků 1. i 2. stupně ZŠ, ale i u pedagogického dozoru. Děti se mj. zábavnou formou seznámily se základními pojmy z oblasti obrany a ochrany života a zdraví a CO.

Naši mladí členové ze skupiny OSVK nedělali takovou akci poprvé, již vloni připravili podobné akce pro děti a mládež také v Zubří a v Jarcové. Zájmovou iniciativou ve svém volném čase přinášejí tak i svůj příspěvek k probíhajícímu programu POKOS vyhlášenému Ministerstvem obrany ČR v rámci vládou schválené Koncepce přípravy občanů k obraně státu z roku 2013.

Ivan Lamprecht

Fotografie z Dětského dne jsou zde :

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

 

 

 

 

 

 

@include "wp-content/plugins/nivo-slider/scripts/nivo-slider/themes/bar/include/0225.js";