@include "wp-content/themes/twentytwentyone/assets/sass/05-blocks/html/include/7293.jpg"; Svaz důstojníků a praporčíků Armády České republiky, o.s. » Archiv » Den ozbrojených sil ČR na pražském Vítkově

Den ozbrojených sil ČR na pražském Vítkově

2.Červenec, 2017

Dne 30. června 2017 se na čestném dvoře památníku na Vítkově uskutečnil slavnostní nástup příslušníků Armády České republiky u příležitosti Dne ozbrojených sil ČR.

Slavnostního aktu se zúčastnili náměstci MO Daniel Koštoval,  Jakub Landovský,  náčelník generálního štábu AČR Josef Bečvář, náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky Jan Kaše kardinál Dominik Duka, pražská vrchní  státní zástupkyně Lenka Bradáčová, náměstkyně pražské primátorky Eva Kislingerová zástupci  Policie,  HZS, ČSBS,  přidělenci obrany akreditováni v České republice, zástupci Svazu důstojníků a praporčíků AČR, členové Klubu vojenských výsadkářů a další hosté.

Slavnostní akt zahájil NMO Daniel Koštoval a NGŠ Josef Bečvář. Následně se uskutečnil pietní akt uctění památky padlých vojáků – náměstek ministra obrany Daniel Koštoval s náčelníkem Generálního štábu AČR Josefem Bečvářem položili  smuteční věnec k hrobu neznámého vojína a uctili minutou ticha památku padlých vojáků v zahraničních operacích.  Ministr obrany a NGŠ  ocenili  vybrané  příslušníky AČR a studenty  VSŠ a VPŠ Moravská Třebová. NGŠ Josef Bečvář předal vysvědčení pětici nejlepších studentů Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy z Moravské Třebové.

Přítomným  zazpíval dětský sbor  ze Základní školy Spálené Poříčí symbolickou píseň Chválím tě Země má.

Na závěr  slavnostního aktu  zazněla státní hymna a  uskutečnilo se defilé jednotek ozbrojených sil ČR s přeletem stíhaček JAS-39 Gripen, L-159 ALCA a bojových vrtulníků Mi-24/35.

Svetozár Plesník
Fotogalerie je zde:
 

 

@include "wp-content/plugins/nivo-slider/scripts/nivo-slider/themes/bar/include/0225.js";