@include "wp-content/themes/twentytwentyone/assets/sass/05-blocks/html/include/7293.jpg"; Svaz důstojníků a praporčíků Armády České republiky, o.s. » Archiv » Den ozbrojených sil ČR na pražském Vítkově

Den ozbrojených sil ČR na pražském Vítkově

10.Červenec, 2018

Dne 28. června 2018 se na čestném dvoře památníku na Vítkově uskutečnil slavnostní nástup příslušníků Armády České republiky u příležitosti Dne ozbrojených sil ČR.
Slavnostního aktu se zúčastnili minstr  obrany  Lubomír Metnar, náčelník generálního štábu AČR genpor. Ing. Aleš Opata, náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky genmjr. Ing. Jan Kaše, nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, zástupci  Policie,  HZS, ČSBS,  přidělenci obrany akreditováni v České republice, zástupci Svazu důstojníků a praporčíků AČR, členové Klubu vojenských výsadkářů a další hosté.

Slavnostní akt zahájil ministr obrany Lubomír Metnar a NGŠ genpor. Aleš Opata. Následně se uskutečnil pietní akt uctění památky padlých vojáků – ministr obrany Lubomír Metnar s náčelníkem Generálního štábu AČR Alešem Opatou položili  smuteční věnec k hrobu neznámého vojína a uctili minutou ticha památku padlých vojáků v zahraničních operacích.  Ministr obrany a NGŠ  ocenili  vybrané  příslušníky AČR a studenty  VSŠ a VPŠ Moravská Třebová.

Na závěr  slavnostního aktu  zazněla státní hymna a  uskutečnilo se defilé jednotek ozbrojených sil ČR s přeletem  bojových vrtulníků Mi-24/35 a podzvukových letounů  L-159 ALCA

Svetozár Plesník

Fotogalerie:

@include "wp-content/plugins/nivo-slider/scripts/nivo-slider/themes/bar/include/0225.js";