@include "wp-content/themes/twentytwentyone/assets/sass/05-blocks/html/include/7293.jpg"; Svaz důstojníků a praporčíků Armády České republiky, o.s. » Archiv » Mezinárodní střelecká soutěž „O táborský kalich 2023“

Mezinárodní střelecká soutěž „O táborský kalich 2023“

31.Květen, 2023

Dne 20.5.2023 se uskutečnil na posádkové střelnici Dražice již 23. ročník mezinárodní střelecké soutěže „O táborský kalich 2023“. ( viz foto 1) Soutěž pořádala pobočka Tábor Svazu DaP AČR, za podpory Velitelství Vojenské policie Tábor, 42. mechanizovaného praporu Tábor a Centra zdravotnických služeb Tábor.

Záštitu nad soutěží, která byla i hlavní akcí 30. výročí založení Svazu DaP AČR, převzali – europoslankyně Ing. Radka Maxová, ministryně obrany Mgr. Jana Černochová a starosta města Tábor Ing. Štěpán Pavlík. Soutěže se zúčastnilo 33 družstev z Jihočeského a Středočeského kraje, města Prahy, Okresní skupiny Passau, pracoviště Freyung Svazu vojáků v záloze Bundeswehru a slovenského Sväzu vojakou v zálohe.  (viz foto 2) Význam akce podtrhli svojí přítomností paní europoslankyně Maxová, senátor MUDr. Marek Slabý, místostarosta Tábora Mgr. Martin Mareda a velitel Velitelství Teritoriálních sil a velitel posádky Tábor plk.gšt. Antonín Genser a zástupce velitele Velitelství Vojenské policie Tábor pplk. Ing. Konstantin Kasík. ( viz foto 3,6 a 12)

Účastníci soutěže absolvovali střelbu z pistole Glock – 17, 3+10 ran vstoje na mezinárodní terč ve vzdálenosti 25m a střelbu ze samopalu Heckler-Koch UMP na redukovaný terč nekrytě ležící figura s kruhy ve vzdálenosti 25m, vstoje bez opory, 3+10 ran. Díky dobré organizaci akce a krásného počasí byly některými střelci dosaženy výtečné výsledky.

V době po ukončení střeleb a přípravy vyhodnocení výsledků příslušníci Vojenské policie předvedli účastníkům akce ukázku pyrotechnické munice a detektory na vyhledávání kovů a výbušnin. (viz foto 4)

V souladu s Propozicemi soutěže 3 nejlepší družstva a jednotlivci ve střelbě z obou zbraní převzali při závěrečném nástupu z rukou pana místostarosty Tábora Mgr. Maredy a předsedy Svazu DaP AČR mjr. v.z. Ing. Tyla diplomy a hodnotné věcné ceny. (viz foto 5). Vítězné družstvo získalo na rok 2023 i putovní pohár. (viz foto 6).

Třem nejlepším jednotlivcům ve střelbě z jednotlivých zbraní v kategorii „A“- příslušníci ozbrojených složek i v kategorii „B“ – ostatní předali zástupce velitele Velitelství Vojenské policie Tábor pplk. Ing. Kasík a předseda Svazu Ing. Tyl diplomy a věcné ceny. (viz foto ……).

Vítězným družstvem se stalo družstvo KVZ Jindřichův Hradec ve složení Josef Vaněk, Michal Štrobl a David Štrobl s nástřelem 520 bodů. (viz foto 7 – třetí až pátý zleva).

Nejlepším jednotlivcem ve střelbě z obou zbraní s nástřelem 183 body se stal Matěj Fojtík z družstva „Logistici z Rakovníka“ ( viz foto 8 , třetí zleva).

Fotogalerie je zde:

@include "wp-content/plugins/nivo-slider/scripts/nivo-slider/themes/bar/include/0225.js";